Expositieruimte

In de etalage van de stad is te zien wat er in (cultureel) Gouda leeft. In het Huis van de Stad kan iedereen gratis exposeren, met een voor Gouda interessante tentoonstelling. Iedere maand is er een nieuwe Expositie.

De wisselende exposities zijn vrij toegankelijk en te vinden in het Huis van de Stad op de begane grond in de grote hal, links naast de ingang.

Wilt u exposeren in het Huis van de Stad?

Stuur dan een mail met een korte beschrijving van uw werk naar expositie@gouda.nl, maar kijk eerst even naar de voorwaarden. U hoeft geen Gouwenaar te zijn, maar uw expositie moet wel een link hebben met onze stad.

Nu te zien in de Etalage van de Stad

Expositie februari: Verbindingexpo feb

Verbinding is het thema van de expositie door leden van de Parnassiagroep, die in de maand februari gratis te bezichtigen is in het Huis van de Stad.

“We leven in een maatschappij die steeds meer individualiseert, maar daarnaast zien we dat in die individualisering, mensen elkaar steeds harder nodig hebben. Verbinding is wat we nodig hebben. En iedereen heeft zijn eigen kijk op wat verbinding voor hem of haar betekent. Dat maakt de samenleving zo prachtig.

We hebben bij Anders Bekeken kunstwerken gemaakt waarop elke deelnemer uitdrukking geeft aan wat verbinding voor hem of haar betekent.”

Anders Bekeken is een kunstproject van de Parnassiagroep, voorheen Reakt.

Openingstijden

De expositieruimte in het Huis van de Stad is, tijdens openingstijden maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 tot 20.00 uur, vrij toegankelijk.