Melding intimidatie op straat

In Gouda moet iedereen zich veilig kunnen voelen op straat. Helaas lukt dat niet altijd en kan iedereen te maken krijgen met vervelend gedrag op straat. Dit gedrag noemen we intimidatie.

Intimidatie op straat betekent alle ongewenste opmerkingen, gebaren en acties die zonder toestemming aan een vreemde op een openbare plaats worden opgedrongen. Denk aan nafluiten, sissen, naroepen, nastaren, seksuele gebaren, om seks vragen, hinderlijk volgen, betasten of in het nauw drijven.

Intimidatie op straat is een probleem, omdat mensen zich hierdoor niet veilig voelen. Vaak passen ze hun gedrag aan. Ze mijden plekken, zijn extra alert of veranderen hun uiterlijk en kleding om de kans op intimidatie te verkleinen. Onacceptabel natuurlijk, iedereen moet zich veilig voelen op straat.

Klik op Melding maken en vul uw gegevens in.

Aanvragen

Bent u het slachtoffer van intimidatie op straat? Of bent u omstander en heeft u het zien gebeuren? Meld het dan via bovenstaande knop. Kies bij het maken van de melding voor de categorie ‘Overlast’ en de subcategorie ‘Intimidatie op straat’. 

Bel bij spoed of acute dreiging altijd meteen de politie via 112. Is er geen sprake van spoed, bel dan de politie via telefoonnummer 0900-88 44.

Gaat wat u meemaakt verder dan intimidatie op straat en is het seksueel geweld, of wilt u om advies vragen voor uzelf of een ander? Dan kunt u anoniem contact opnemen met Centrum Seksueel geweld. U kunt 24 uur per dag bellen naar telefoonnummer 0800-01 88. Of chat via de website van  het Centrum Seksueel Geweld.

Intimidatie op straat kan heel ingrijpend zijn. Weet dat u er niet alleen voor staat. Er is hulp beschikbaar om u te helpen omgaan met de gevolgen van intimidatie op straat.

Slachtofferhulp

Bij Slachtofferhulp Nederland kunt u terecht voor emotionele steun en hulp bij een strafproces. Bezoek de website van Slachtofferhulp Nederland voor hulp bij seksuele intimidatie en grensoverschrijdend gedrag.

Stichting voor Inclusie en discriminatiebestrijding

Wanneer er sprake is van discriminatie – op welke grond dan ook – kunt u een melding maken of contact opnemen met Stichting Inclusie en discriminatiebestrijding (afgekort stichting iDb). Stichting iDb heeft een team met specialisten dat zich inzet tegen discriminatie en ongelijkheid binnen onze gemeente.