Vergunning deelvervoer
Het aanbieden van deelfietsen- of auto’s in de openbare ruimte mag niet zonder vergunning. Het college heeft regels voor deelvervoer gemaakt.
Via de onderstaande knop kunt u een vergunning aanvragen voor het aanbieden van deelbakfietsen. Het maximaal aantal vergunningen voor deelfietsen is in december 2023 gegeven aan 2 aanbieders voor een periode van 2 jaar.
Log in met eHerkenning en uw organisatiegegevens zijn al ingevuld. Lees meer over eHerkenning.
Deelvervoer betekent dat verschillende mensen op verschillende tijden 1 voertuig gebruiken. Voorbeelden van deelvervoer zijn deelauto’s, deelscooters en deel(bak)fietsen. Deelvervoer is vaak goedkoper, sneller en duurzamer. Ook zijn er minder parkeerplekken op straat nodig.
Het college verleent maximaal 2 vergunningen aan aanbieders van deelfietsen of deel e-bikes en maximaal 1 vergunning aan een aanbieder van deelbakfietsen.
De vergunning is 2 jaar geldig.
U moet in ieder geval een handhavingsplan, een dataplan en een gebruikersplan aanleveren bij uw aanvraag. Welke eisen we hieraan stellen en waar u verder aan moet voldoen, leest u in de Nadere regels deelvervoer 2023.
In de Nadere regels deelvervoer 2023 leest u hoe we uw aanvraag beoordelen. Als er meer aanvragen zijn dan het aantal vergunningen dat we verlenen, voeren we een vergelijkende toets uit.
De kosten voor de aanvraag van de vergunning zijn € 1.551,25.
U kunt de vergunning aanvragen via de bovenstaande knop. Hier heeft u e-Herkenning voor nodig.
Nee, dat kan op dit moment niet. Deelscooters worden pas toegestaan als deze ook in buurgemeenten worden ingezet.
Op dit moment zijn er in Gouda 4 aanbieders van deelauto’s; OnzeAuto, Greenwheels, MyWheels en SnappCar. Bij verschillende nieuwbouwprojecten bieden ook andere aanbieders deelauto’s aan.
Naast de OV-fiets van de Nederlandse Spoorwegen bij stations Gouda en Gouda Goverwelle, zijn er elektrische deelfietsen van GO Sharing. Deze fietsen staan verspreid door de hele stad.